Last Shout - not visible
You are not authorized to view Shouts.

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σεπτέμβριος 09, 2010, 11:07:17 πμ

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
2Strokers.Com
43634 μηνύματα σε 4331 θέματα από 12572 μέλη - Τελευταίο μέλος: Crorstuth
Αρχική Βοήθεια Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή
Σελίδες: 1 2 [3] 4
Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Χειροποίητες εξατμίσεις απο ιδιώτες.  (Αναγνώστηκε 3597 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
dinamik2t
Newbie
*

Σε βοηθησα? +1/-0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Dinamik to be rebuilted!

« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 05:58:34 πμ »

Ευχαριστω για τα tips.. Λινκς εχω κι εγω αρκετα+ αυτα ειναι σιγουρα υπεραρκετα. Αλλα οταν εχεις πολλα δεν σου κανει ορεξη να κατσεις να διαβασεις, δυστυχως.

Anyway...

Αυτο για το υπεραισιοδοξος, μπορει να εχεις δικιο.. Δεν μου αρεσει ομως οπως το λες, ακομα κι αν ισχυει. Το κεφι μου κανω, δεν με πληρωνει καποιιος για να του βελτιωσω το μοτερ του. Κι ετσι οπως το λες, φαινεται οτι καπου το χανεις το θεμα της βελτιωσης. Φιλικα ολα, χωρις παρεξηγηση..

Λοιπον, επι του θεματος.

Το προγραμμα που χρησιμοποιω ειναι αυτο εδω.
http://www.buildandclick.com/
Απο οσα εχω δοκιμασει το θεωρω το καλυτερο.

Τους 2d κωνους τους τυπωνω με το γνωστο Cone Layout. Τα πρωτα τα τυπωνα σε ξεχωριστα χαρτια, αλλα με επιασε ενα κατι οτν ειδα ποσο χαρτι πετουσα (ακομα και τα κομμενα μισα τα εχω κρατησει ακομα για σημειωσεις). Μεσω μιας επιλογης που εχει μπορεις να αλλαξεις τα περιθωρια δεξια αριστερα στην σελιδα. Χρησιμοποιωντας το ιδιο φυλλο χαρτι, αν "αναγκασεις" τον εκυπωτη να αφησει μεγαλυτερο περιθωριο, μπορεις προοδευτικα να τυπωνεις κατα μηκος της σελιδας. Αυτο ειναι το κολπο, κι αν θες μπορω να στο δειξω κ με φωτο, απλα δεν εχω τωρα το προγραμμα σε αυτα τα Windows.

ps
Ξαναλεω, δεν εχω διαθεση να σου παω κοντρα. Απλα οταν δεν γνωριζεις τι μπορει να γνωριζει ή να κανει ο αλλος, δεν ειναι κι οτι πιο ωραιο να του την λες. ok
ps 2
Ειδα ενα shout σου για το ΜΟΤΑ. Αν το αγορασες και μπορεις (και θελεις εννοειται), θα ηθελα να μου τρεξεις μια προσομοιωση με συγκεκριμενα δεδομενα.
Καταγράφηκε

Το κρανος ΣΩΖΕΙ ζωες. Οποιος δεν το πιστευει, δεν διαβαζει αυτα που γραφω, ειμαι νεκρος. Γιατι εσωσε και την δικια μου..
toneless
Διχρονόσαυρος με...
250cc Heavily Modified !

Σε βοηθησα? +36/-15

Δεν σ' ακούω καλά, πάρε το μηδέν...

« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 11:17:33 πμ »

Δεν υπάρχει θέμα... δεν ειρωνέυτηκα, απλά στο είπα για να μας αναφέρεις που ακριβώς θες να φτάσεις.
Απο τη φωτογραφία φαίνετε το μήκος κοντά στα 850mm με πάρα πολύ κοντό header  και belly στα 115mm;;;
12-13.000rpm;  hmmmm

Το build & click, φαίνετε απλοποιημένο πρόγραμμα και ότι πρέπει για ενα βασικό σχέδιο. Όπως όλα ανεξαιρέτως τα προγράμματα, είναι τόσο καλά, όσο τα δεδομένα που θα τους δώσεις και ακόμη και τότε υπάρχουν θεματάκια. Π.χ φτιάχνεις εξατμίσεις και δεν σε ρωτάνε αν θα είναι κρυμένη απο ferings, αν θα είναι ευθείο κομμάτι πίσω απο το κινητήρα, αν θα είναι απο αερόψυκτο μοτέρ κάτι που σημαίνει ότι θα έχει extra επιβάρυνση θερμοκρασίας, αν θα φτιάξεις την εξάτμιση με σίδερο ή με ανοξείδωτο κλπ κλπ και όλα τα παραπάνω αφορούν μονάχα τη παράμετρο της θερμοκρασίας.  lipsealed

Αν δεν το έχεις αγοράσει, θα έλεγα να κρατήσεις τα φράγκα για το Mota και να σου στείλω ενα link για να το έχεις τσάμπα να παίζεις.  lol

To Mota δεν το αγόρασα ...ακόμη.
Θέλω πρώτα να σιγουρευτώ ότι θα "παίζει" σε windows περασμένα σε Mac.
Απλά μου έστειλαν αρκετά screenshots και είδα τις δυνατότητες που έχει σύν του ότι πλέον χρησιμοποιώ τη demo έκδοση για να κόβω τα χάρτινα templates. To "κανονικό" πρόγραμμα έχει δυνατότητα για κατασκευή ολόκληρου section της εξάτμισης με μια συνολική καμπύλη κάτι που βολεύει αφάνταστα. Επίσης, με βοηθάνε τα σχέδιά του στο κόψιμο της λαμαρίνας, μιας και είναι πιο απλοποιημένα. Στο cone layout τα templates δεν έχουν ευανάγνωστες γραμμές, ιδιαίτερα όταν το σχέδιο περιλαμβάνει 2 σελίδες, άσε που χωρίς λόγο, το εσωτερικό του κομματιού χρησιμοποιεί τσάμπα μελάνι.   lol

Το Mota έχει και επιλογή λαμαρίνας και έτσι δεν χρειάζεται να υπολογίζω νέες διαστάσεις για την εξάτμιση σε περίπτωση αλλαγής πάχους λαμαρίνας.
Απο την άλλη το cone layout έχει επιλογή για dxf αρχεία και επιλογή "phi", με την οποία καθορίζεις που θέλεις να είναι το κόψιμο της λαμαρίνας π.χ για να κρύψεις κάποια κόλληση στη μέσα πλευρά της μηχανής. Το Mota, δε νομίζω ότι βγάζει dxf και το δεύτερο θέμα πρέπει να το φτιάξεις στο χέρι...

Υγ.  Αν έχεις κάποιο καλό link πόσταρέ το εδώ... όταν αντιμετωπίζω κανά πρόβλημα, κάθομαι πίνω το καφέ μου και διαβάζω κανα link -ακόμη και άσχετο- μέχρι να μου έρθει επιφώτηση για το τι έκανα λάθος και να ξανακατέβω στην αποθήκη.  lol
Καταγράφηκε

dinamik2t
Newbie
*

Σε βοηθησα? +1/-0

Dinamik to be rebuilted!

« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 06:23:23 μμ »

Μεσα εισαι στις διαστασεις.. Για το μοτερ 12200 και 11 μπαρ. 

Εγω αυτο που εχω καταλαβει απο τα προγραμματα ειναι οτι ολα λειτουργουν πολυ καλα σε ενα ορισμενο ευρος τιμων των μεγεθων, κι απο εκει και περα παιζει αρκετο σφαλμα. Ειτε προς το υπερβολικο, ειτε προς την αντιθετη πλευρα.

Αυτο που ειδα στο Build ang Click και με παραξενεψε λιγο, ειναι οτι αλλαζει δραματικα την διαμετρο του mid-section, με αλλαγη της διαμετρου της εξαγωγης στην φλαντζα. Πχ απο τα 32, στα 36 εχει κοντα +2 εκατοστα μεγαλυτερη διαμετρο το κομματι αυτο.
Α, ξεχασα.. Το εχω αγορασει το προγραμμα, δεν ηταν και τιποτα σοβαρο ποσο..14$ -> 10 ευρω..

Εχω δει το μοτα demo, και το εχω σε μια εκδοση που μπορεις να χρησιμοποιησεις τα Tools, ενω αυτο που κατεβαζεις απο το site δεν το επιτρεπει νομιζω. Kαι το αλλο που δινει, το Pipe Dsn, ειναι λιγο ακυρο. Η εξατμισεις που κατασκευαζει καπου χανουν, διοτι δοκιμασαμε με τις διαστασεις που εδινε μια εξατμιση και δεν ειχε θετικο αποτελεσμα. Υποθετω σαν free που ειναι, εχει επιτηδες καποια ορια για λογους μαρκετινγκ. Εσυ τι λινκ λες;
Καταγράφηκε

Το κρανος ΣΩΖΕΙ ζωες. Οποιος δεν το πιστευει, δεν διαβαζει αυτα που γραφω, ειμαι νεκρος. Γιατι εσωσε και την δικια μου..
toneless
Διχρονόσαυρος με...
250cc Heavily Modified !

Σε βοηθησα? +36/-15

« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 07:01:47 μμ »

Αυτο που ειδα στο Build ang Click και με παραξενεψε λιγο, ειναι οτι αλλαζει δραματικα την διαμετρο του mid-section, με αλλαγη της διαμετρου της εξαγωγης στην φλαντζα. Πχ απο τα 32, στα 36 εχει κοντα +2 εκατοστα μεγαλυτερη διαμετρο το κομματι αυτο.
Α, ξεχασα.. Το εχω αγορασει το προγραμμα, δεν ηταν και τιποτα σοβαρο ποσο..14$ -> 10 ευρω..

Όλα έτσι είναι... η εξάτμιση ξεκινάει με κάποιο taper ανάλογα το σχεδιασμό και τι χαρακτηριστικά θέλεις να έχει.

Αν π.χ το ιδανικό για τη περίπτωσή σου είναι να ξεκινάει με 2 μοίρες άνοιγμα και αλλάξεις την εξαγωγή απο 32mm σε 36mm, τότε μετά απο μισό μέτρο απόσταση, είτε είναι διπλού σταδίου ή όχι, η διάμετρος θα αλλάξει δραματικά.

Κάπου έχω το link για κατέβασμα του "build&click", μαζί με το serial...
Καταγράφηκε

toneless
Διχρονόσαυρος με...
250cc Heavily Modified !

Σε βοηθησα? +36/-15

« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 07:40:40 μμ »

Και επί της ευκαιρίας... αν δεν βγάλεις άκρη με το όλο θέμα ή σου ζητήσει ο μάστορας κανα τρελό ποσό, στείλε μου ενα pm για να κανονίσουμε τη δουλειά.   cool

Καταγράφηκε

dinamik2t
Newbie
*

Σε βοηθησα? +1/-0

Dinamik to be rebuilted!

« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 12:32:44 μμ »

Ok, θα το εχω στα υποψιν!
Καταγράφηκε

agalitsas
200cc Tuned !

Σε βοηθησα? +2/-2

« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 01:10:27 μμ »

niko an eheis to linck stile to me ena PM
Καταγράφηκε

OTAN KAPNIZI TO 2T, OI 4T KANOUN TOUMPEKI! :p
toneless
Διχρονόσαυρος με...
250cc Heavily Modified !

Σε βοηθησα? +36/-15

« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 01:29:55 μμ »

Μπές στη κεντρική σελίδα τους και πάτα κάποιο link απο αυτά που βρίσκονται αριστερά της οθόνης.

Σβήσε απο τη "διεύθυνση" τη τελευταία λέξη και τη τελευταία κάθετο και πάτα enter.

Διάβασε τα links και θα την βρείς την άκρη...  cool
Καταγράφηκε

agalitsas
200cc Tuned !

Σε βοηθησα? +2/-2

« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 01:40:23 μμ »

sostoooooooooooooooooooooooooos!

den pige pote to mialo mou pos se ena emporiko proion tha iha i malon den tha ihan katholou asfalia!
na mou peis ti asfaleia na ehoun otan ine se HTML!

telos panton!

efharisto agorina!  lol lol lol

pantos oi tipoi ine ligo  whatever whatever whatever
Καταγράφηκε

OTAN KAPNIZI TO 2T, OI 4T KANOUN TOUMPEKI! :p
toneless
Διχρονόσαυρος με...
250cc Heavily Modified !

Σε βοηθησα? +36/-15

« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 03, 2010, 01:13:49 πμ »

Άλλο ενα χρήσιμο link...  dance

Rgv500 pipe project

Καταγράφηκε

toneless
Διχρονόσαυρος με...
250cc Heavily Modified !

Σε βοηθησα? +36/-15

« Απάντηση #40 στις: Μάρτιος 06, 2010, 12:01:15 πμ »

Παραθέτω ενα link σχετικά με Rd350...

Δεν μου αρέσουν οι εξατμίσεις που έφτιαξε αλλά έπαθα τη πλάκα μου με ενα θεματάκι...

Ο τύπος δουλέυει ωραία και προσεγμένα φρέζες, τράπεζες, τόρνους
ξέρει σχέδιο CAD, χρησιμοποιεί το MOTA,
φτιάχνει billet κατασκευές, βελτίωσε το μοτέρ του, έφτιαξε εξατμίσεις, έφτιαξε μόνος του ΞΗΡΟΚΑΜΠΑΝΟ για Rd350 σε μηχανουργείο,
έχεις 4-5 μηχανές και μπαίνει πίστα και έχει πολύ καλές γνώσεις γεομετρίας και στησίματος moto

...και λέει ότι είναι 21 χρονών μαθητής.  lipsealed

http://www.rzrd500.com/phpBB2/viewtopic.php?t=3240&postdays=0&postorder=asc&highlight=tig+welding&start=0

Υγ. Θα δεχτώ ότι μας δουλεύει όλους, διαφορετικά έφυγα για τρελοκομείο.  lol

Καταγράφηκε

Beez
50cc

Σε βοηθησα? +1/-2

« Απάντηση #41 στις: Μάρτιος 06, 2010, 01:10:34 πμ »

Παραθέτω ενα link σχετικά με Rd350...

Δεν μου αρέσουν οι εξατμίσεις που έφτιαξε αλλά έπαθα τη πλάκα μου με ενα θεματάκι...

Ο τύπος δουλέυει ωραία και προσεγμένα φρέζες, τράπεζες, τόρνους
ξέρει σχέδιο CAD, χρησιμοποιεί το MOTA,
φτιάχνει billet κατασκευές, βελτίωσε το μοτέρ του, έφτιαξε εξατμίσεις, έφτιαξε μόνος του ΞΗΡΟΚΑΜΠΑΝΟ για Rd350 σε μηχανουργείο,
έχεις 4-5 μηχανές και μπαίνει πίστα και έχει πολύ καλές γνώσεις γεομετρίας και στησίματος moto

...και λέει ότι είναι 21 χρονών μαθητής.  lipsealed

http://www.rzrd500.com/phpBB2/viewtopic.php?t=3240&postdays=0&postorder=asc&highlight=tig+welding&start=0

Υγ. Θα δεχτώ ότι μας δουλεύει όλους, διαφορετικά έφυγα για τρελοκομείο.  lol

δεν ξερω αν ειναι 21 αλλα αυτο που βλεπω ειναι οτι εχει κανει εξωπραγματικη δουλεια δεν ειναι απλα πραγματα αυτα.....
ασε που εχει και τα μεσα να τα κανει μαλον ευκολα...
Καταγράφηκε

APRILIA RS  250
YAMAHA DT 200 WR
CAGIVA MITO EVO 125
toneless
Διχρονόσαυρος με...
250cc Heavily Modified !

Σε βοηθησα? +36/-15

« Απάντηση #42 στις: Μάρτιος 06, 2010, 01:20:03 πμ »

Άστα να πάνε Χάρη... είπαμε τεχνολογία, ενημέρωση, πληροφορίες αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.  lol

Καταγράφηκε

scientyannis
125cc

Σε βοηθησα? +14/-5

« Απάντηση #43 στις: Μάρτιος 06, 2010, 11:34:56 πμ »

Σκέψου όμως ότι ασχολείται λέει 5 χρόνια με το επάγγελμα, έχει στην διαθεσή του όλα αυτά που είδατε, και μην ξεχνάτε ότι τα σχολεία στο εξωτερικό δεν έχουν καμμία σχέση με τα δικά μας...
  Μέχρι και φούρνο βαφής για τα γρανάζια έχει. Μου άρεσε πολύ ότι δεν ξέφυγε το μηχανάκι απο τις στροφές κατασκευαστή. Σπουδαίος νέος.
Καταγράφηκε
petros67
125cc Tuned !

Σε βοηθησα? +7/-1

RD // RZ για παντα best two stroke machine !!

« Απάντηση #44 στις: Μάρτιος 07, 2010, 08:03:05 μμ »

Το παρακολουθω το παιδι εδω και αρκετο καιρο , ειναι φοβερος ο Ολλανδος και οι γνωση του φοβερη !!!
Εχει βεβαια και τα καταλληλα μηχανηματα αλλα απο την αλλη ειναι και 21 ετων μονο !!!
Ειναι ταλεντο ο τυπος αλλα συγουρα συντελεσε και η παιδεια.... ειναι και ενας Ιταλος Αλεξ που ειναι επισης πολυ καλος στην μηχανουργεια και σε κατασκευες.

Βεβαια εχω και της αμφιβολιες μου για το ξηροκαμπανο που εκανε ,
οπως ποιες οι αντοχες του σε συνθηκες trackdays αφου κανει ο ιδιος και ειχε και μια πτωση ο κακομοιρος , επισης πως θα συμπεριφερετε σε κατεβασματα ????
Καλο ειναι να δοκιμαζουμε πραγματα αλλα καμια φορα ολα εχουν και τα ορια τους.

Πετρος
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 2 [3] 4
Εκτύπωση
Μεταπήδηση σε: